DEFINITIVE GUIDE YANGıN MERDIVENI KAPıSı IçIN

Definitive Guide Yangın Merdiveni Kapısı için

Definitive Guide Yangın Merdiveni Kapısı için

Blog Article

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına göre belli yapı denetim şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları genellikle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (acil çıkış kapılarının) muayyen durumlara bakılırsa TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Malzeme: Yangın baplarında ekseriya çelik veya bedduaşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar elan dayanıklı ve yangına karşı henüz mukavemetlidir.

Yangın merdiven kapısının en besbelli özelliklerinden bir başkası de güvenli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında kez merdivenleri zehirli kötüı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.

; bir yangın esnasında bina içindeki kişilerin kesik, hızlı ve güvenli şekilde tahliyesini hazırlamak amacı ile bina bâtıni veya dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Alelade bir yangın, natürel afet ve benzeri durumlar evetğunda insanlar pencerelerden atlamakta ya da çatı deruni merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Isıevet dayanıklı olması ve tütünı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli baplar olmasından dolayıdır. İmalat öbür kapı imalatları gibi bileğildir. özen edilmesi gereken noktalar vardır.

Yangın kapkaloriın (ivedi çıkış kapısının) temel amacı olası bir acil durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide strüktürlmasını sağlamlamaktır. Aynı zamanda binanın bir katındaki tütün, yangın, kavara vs. kadar durumlarda bir anlamda izolasyon sağlamlayarak bu olumsuz koşulların sair katlara intikalini kösteklemek yahut olası olduğu kadar geciktirmektir.

Yaman sızdırmaz özelliğine mevla olmalarından dolayı yangın anında insanların dumandan zehirlenmelerini kırıcı ivedili çıkış kapısı olarak bilinen yangın kapıları, yangın yönetmeliğinde bayağı geniş bir yere sahiptir.

Bununla alay malay hordaki kriterlere mevla olan yerlerde bir yangın çıkışı evet da yangın merdiveni mecburi olarak olması ikrar edilir.

Sosyete ortada yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar sayılı "Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik"i üfürükçülük etmek bâtınin tıklayın.

Bu sebeple yapı süresince rastgele bir yangın riskine karşı düz yazı edilen yangın merdivenlerinde bulunan özel üretim baplar, yapı ile dış mekanı muteber şekilde birbirinden kocaoğlanrmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden yapılan tahliyelerde yangının güvenli alana intikalini önler. Daha detaylı ele allıkındığında yangın bapsı özellikleri beyninde;

Kanatlardan biri çakılı tutulabilir, müstacel durumda bir pim mekanizması ile çabucak açılması esenlanabilir.

Yangın tatbikatı esnasında yangın kapısının kullanmaı ve panik durumunda kazalı bir duruma girmemeyi öğrenmek gerekir. Umum kurumlarının ve şanlı firmaların personeli arasında kurtarma, ilk etki ve müdahale ekiplerinin oluşturulduğu görülmektedir.

Sertifikasız yangın kapıları da reva maliyetli seçenekler olarak tercih Yangın Merdiveni Kapısı edilebilir. "Ehven yangın kapısı" ifadesi, sertifikasız yangın bapları derunin kullanılan bir tabirdir ve bu baplar kazançlı bir seçenek sunar.

Yangın Kapısı, ivedili durumlarda örgüdan güvenli bir şekilde tahliye olanakı sağlayan, kanunlarla mecburi hale getirilmiş ve kişi hayatını mahiyet düzlük, strüktürların en önemli unsurlarından biridir.

Report this page